My previous entry Ostematrix


Mari saya sharekan beberapa sebab kenapa ramai di luar sana begitu sukakan Ostematrix .   Banyak manfaat Ostematrix ni, mulanya ambil untuk keperluan kalsium harian, tetapi banyak manfaat yang tersembunyi.   ⇒ mengelak lenguh-lenguh badan ⇒ menggalak pelawasan ⇒ mengelak kekejangan ⇒ mengelak insomnia   Promosi Ostematrix bulan ini masih […]

3 Sebab Kenapa Mereka Sukakan Ostematrix


1
Kebanyakan daripada kita pernah dengar pasal Osteoporosis tetapi tidak ramai yang benar-benar faham bagaimana ia berlaku dan apa yang kita boleh buat untuk menghalang ianya berlaku. Pada tahun 2010, Arthritis Foundation Malaysia melaporkan dianggarkan lebih dari 1 juta wanita terdedah kepada risiko osteoporosis. Bukan wanita sahaja, malah lelaki juga turut terdedah kepada […]

Jaga tulang anda sihat dan kuat setiap hari


1
Asssalamualaikum w.b.t Dulu saya pernah tulis entry pasal Simptom kekurangan kalsium, tapi saya suka nak tambah beberapa lagi simptom yang biasa anda alami.   Keletihan Kekejangan Rambut dan kuku yang rapuh Sakit belakang Insomnia Kerosakan gigi       Eh macam selalu berlaku je, terutama keletihan di kalangan mak-mak. Memang […]

Prihatin dengan signal yang tubuh anda berikan



2
Assalamualaikum w.b.t Hari ni saya nak share pengalaman saya mengambil Ostematrix (pil kalsium) dan kesannya kepada anak saya, Arif Ibrahim. Seperti yang kita tahu, ibu-ibu hamil sangat digalakkan untuk mengambil kalsium yang secukupnya dalam diet harian untuk perkembangan tulang dan gigi baby yang kuat dan sihat. Ada pelbagai sumber kalsium […]

Kesan Ostematrix kepada anak saya


1
Assalamualaikum w.b.t Sesungguhnya sembelit itu memang sukar dan perit  😯   Alahan ketika hamil Siapa yang pernah mengalami morning sickness tahu la bagaimana seksanya untuk makan ketika itu. Makan sikit, muntahnya banyak. Perut tak boleh kosong, tapi bila tengok makanan, rasa tak lalu. Bila dipaksa, berkejaran ke tandas memuntahkan semula […]

Peritnya sembelit


3
Simptom Kekurangan Kalsium Assalamualaikum w.b.t Lanjutan dari entry Keratan Rentas Tulang Anda, saya nak share mengenai simptom-simptom kekurangan kalsium. Seorang wanita dewasa dicadangkan untuk mengambil 1000 mg kalsium setiap hari berdasarkan USRDA. Tetapi bagaimanakah untuk kita tahu bahawa kita telah mengambil kalsium yang secukupnya?