Kelas Yang Sangat Best!


 

Assalamualaikum w.b.t

Saya nak share cerita pasal saya pergi Kelas Asas Blog dan SEO pada hari Sabtu lepas (17 Jan 2015) di Faizworld Training Centre (FTC).

Apa itu Faizworld Training Centre (FTC) ni? Boleh rujuk kat sini

Kelas Asas Blog dan SEO

Congratulation, you are one step closer to success!

Congratulation, you are one step closer to success!

Siapa tak nak pergi menuntut ilmu dengan kos yang paling rendah? Memang highly recommended untuk SID yang baru berkecimpung dalam online business ni. Dah la murah, isinya padat. Kita ni semua nak yang murah je kan..sekali Mama Cery offer seat untuk kelas asas blog dan SEO, haruslah digrab.

Lokasi Faizland

Kat Bandar Baru Bangi. Walaupun jauh dari rumah kat Sg Buloh, tabahkan hati untuk burnkan weekend demi menuntut ilmu di Bandar Baru Bangi. Ofis Mama Cery sangat hebat, di bangunan baru, Paragon Point 2.

 

Bangunan Faizland

Bangunan Faizland

Kelas bermula jam 930 pagi. Kalau tak sempat nak basuh muka pagi-pagi, boleh je guna tester facial cleanser NutriWhite kat Faizland. Mama Cery faham…jauh datang. Tak sempat. Jangan ingat yang bermake-up aje kena pakai Make-Up Removal Nutriwhite, yang pakai bedak saje pun kena guna Make-Up Removal Nutriwhite juga.

Facial Cleanser & Make-Up Remover Nutriwhite

Facial Cleanser & Make-Up Remover Nutriwhite

Apsal saya suka sangat dengan bisness Shaklee ni?

It is family business. You can bring your kids while coaching, conducting seminars or attending classes too.! Hatta nak beli barang kat HQ pun bawa anak-anak ok. Apa tidak nya, kat FTC ni ada kid’s room. So mak-mak boleh angkut anak-anak ke FTC untuk attend class. Budak-budak lagi suka. Boleh main sesuka hati.

Mama Cery sediakan sample untuk Vitamin C Chewable, Vita-lea Chewable and Mealshakes untuk dicuba oleh budak-budak.

Tester produk Shaklee

Tester produk Shaklee

Jom tengok kids room kat FTC. The very colorful room. Full of toys.

Budak budak sedang leka bermain

Budak budak sedang leka bermain

Mama Cery dah gian nak beli toys untuk budak-budak. So comels!

Plush toys dalam kids room. Geram nak peluk

Plush toys dalam kids room. Geram nak peluk

Mainan beads untuk meransang pergerakan motor kanak-kanak

Mainan beads untuk meransang pergerakan motor kanak-kanak

Perkongsian Ilmu

Kelas Asas Blog dan SEO

Sesi pagi dimulakan dengan kelas asas blog.  Mashitah (Master to be) tunjukkan few higlights / application / widgets dalam blog. Walaupun platform saya dot com (powered by WordPress), applikasi lebih kurang sama. Kenapa penting untuk rename gambar, apa beza caption and title, semuanya dihuraikan oleh Mashitah. Sebab tu digalakkan bagi sesiapa yang ingin attend kelas ini, buat dulu blog, lepas tu boleh tanya lebih-lebih kat kelas. Bawa sekali laptop tau. Apa fungsi header, subheader dan sebagainya. Alhamdulillah, banyak ilmu yang saya dapat dari sesi pagi ini.

Lepas tu sesi sharing oleh SID.

First sharing by Fara Sinai. Tapi saya termiss sharing dia. Saya pergi makan kejap.

Best tau produk Shaklee ni

Best tau produk Shaklee ni

Lepas tu kak Ruzana. First time tengok dia live. Saya kenal kak Ruzana dalam group Telegram Beautiful & Charming. Cantik orang nya.

Kak Ru tengah share pengalaman guna set bersalin Shaklee

Kak Ru tengah share pengalaman guna set bersalin Shaklee

Sempat lagi kitorang bergosip pasal kak Ruzana time ni dalam telegram Beautiful & Charming.

Sembang kemas kami pasal Kak Ruzana

Sembang kemas kami pasal Kak Ruzana

Sesi petang diteruskan oleh Kay Karina. Gambar speaker tak snap pulak.  Dia menerangkan konsep SEO dengan lebih jelas lagi. Bagaimana untuk dapatkan keyword, traffic dan buat blogwalking sebenarnya. Tak la nanti kena cangkul dengan Mama Cery.  Sesi pengkongsian pengalaman yang hebat dari Kay. Apa yang bestnya, kelas hari ni hands-on. Kami buat sekali apa yang Kay ajar dalam kelas. Tak la tercongok je tengok steps yang Kay ajar dalam kelas. Bila kita buat, kita akan ingat.

Beliau berpesan untuk sentiasa updatekan diri pasal ilmu-ilmu bisness online ini. Dunia perniagaan online bergerak sangat pantas.

Wah, sebenarnya Shaklee ini unleashed the inner potential of SID . Contohnya macam saya yang kurang mahir untuk berblog. Siapa sangka saya mempunyai blog sendiri dan boleh buat entry mengenai peribadi dan bisness Shaklee. Saya belajar mengenai supplements dengan lebih mendalam lagi sebelum dihuraikan dalam blog.  Saya pun tak sangka saya boleh berkongsi mengenai cerita- ceriti saya ke seluruh dunia!

Kelas berakhir pada pukul 6.oo petang. Satu hari yang sangat padat dengan ilmu. Saya bersyukur kerana memilih group Shaklee yang terbaik (Group Jutawan under pimpinan PM Cery) dan dapat membimbing saya untuk lebih berjaya dengan Shaklee dan merealisasikan impian saya suatu hari nanti. InsyaAllah dengan panduan perkongsian ilmu yang berterusan dan usaha yang berterusan, saya akan lebih berjaya di masa hadapan nanti. Bak kata Mama Cery, korbankan 7 gunung air mata darah dulu untuk berjaya.

Salam sayang,

Nurul 019 987 3721

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge