Omega Guard Triple Distillation


 

Antara kelebihan minyak ikan Omega Guard Shaklee berbanding minyak ikan jenama lain ialah Omega Guard ini dihasilkan daripada penyulingan molekular 3 peringkat (triple molecular distillation).

Saya tak nak sentuh pasal teknik penyulingan molekular, sebab saya bukan ahli untuk membincangkannya.

Cuma mungkin saya boleh gunakan pengetahuan saya semasa belajar dahulu untuk menerangkan serba ringkas mengenai penyulingan.

 

Penyulingan secara ringkasnya adalah satu cara untuk mengasingkan sesuatu campuran kepada bahan-bahan individu mengikut takat didih.

Bahan yang mendidih pada suhu tertentu akan menjadi wap dan kemudiannya disejukkan semula untuk menjadi cecair.

Contoh paling terdekat ialah penyulingan minyak mentah petroleum yang menghasilkan diesel, kerosene, nafta, LPG dan sebagainya.

 

Omega Guard Triple Distillation

TRIPLE DISTILLATION bermaksud ianya disuling sebanyak 3 kali. Kenapa nak sampai 3 KALI?

Bahan LOGAM BERAT seperti arsenik, merkuri, plumbum yang terkumpul dalam ikan laut dalam ( sumber terbaik minyak ikan) tak dapat nak disingkirkan pada sulingan pertama. Sebab tu proses penyulingan perlu dibuat sampai 3 kali.

So hasilnya minyak ikan yang betul-betul TULEN, SELAMAT & KURANG HANYIR.

omega guard shaklee

(Tengok gambar pun dah tahu ianya tulen)

Bila cakap pasal tulen, ia turut bermaksud kepekatan / kandungan omega-3 adalah sangat tinggi. Yelah, dah 3 kali disuling, tentulah hampir tiada impurities (bendasing) dalam Omega Guard.

Bila dah TULEN, tentu ianya LEBIH BERKESAN. Tak kiranya apa pun tujuan anda ambil Omega Guard, ianya sentiasa berkesan. Barulah berbaloi anda mengambilnya.

Analoginya begini, santan yang ditapis 3 kali tentu berbeza dengan santan yang ditapis satu kali.

 

Logam berat berbahaya kepada tubuh kita

Kenapa penting sangat nak singkirkan logam berat seperti mercury dan plumbum?

Sebabnya once logam berat dah masuk badan kita, ia akan tetap berada dalam badan kita. Logam berat ni bahaya kepada badan kita. Ia akan berkumpul di hati dan seterusnya membebankan hati kita.

Kita sebenarnya tak sedar berapa banyak dah logam berat ni dalam badan kita, mungkin melalui pemakanan kita, melalui udara tercemar di sekeliling kita tetapi apa yang kita boleh buat, singkirkan ia dari awal lagi sementara kita sedar. Maksud saya, pilih supplement yang tiada logam berat seperti Omega Guard. SELAMAT untuk diambil.

 

Bukan pelaris jualan

Sebab tu bila Shaklee cakap produknya iaitu Omega Guard dihasilkan dari triple molecular distillation, ia bukan sekadar gimik pelaris jualan. Shaklee tahu apa yang dibuatnya. Shaklee bukan setakat pengeluar supplement, tetapi Shaklee ada barisan saintis yang komited menjalankan kajian dan penyelidikan terhadap produk Shaklee. Shaklee sentiasa pastikan produknya sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan MESRA ALAM.

Kalau nak manfaat dari minyak ikan (kurangkan paras cholestrol LDL, kurangkan kesan radang, tingkatkan prestasi pembelajaran dan sebagainya) pilihlah OMEGA GUARD.

 

Bulan ni ada promosi Omega Guard. Buy 2 less 5%. Harga biasa RM 136 untuk 90 kapsul. Harga promosi RM 258 untuk 2 botol Omega Guard.

 

Nanti whatsapp saya 0199873721 untuk order, ok 👌

 

Salam sayang,

signature

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge