Teknologi penyulingan Omega Guard


Dalam entry ini, saya ada menulis mengenai triple molecular distillation, teknologi eksklusif milik Shaklee. Teknologi ini menghasilkan minyak ikan yang:

■ Memekat dan menulenkan asid lemak Omega-3.

■Menyingkirkan logam berat dan bahan pencemar lain

■Mengurangkan proses pengoksidaan asid lemak dan pembentukan lemak trans

■Mengurangkan bau dan rasa hanyir ikan

 

Namun dalam entry kali ni, saya nak share apa yang sebenarnya berlaku semasa proses penyulingan ini. Info ini didapati dalam newsletter Shaklee bulan Oktober 2016.

omega guard triple molecular distillation

 

Untuk menghasilkan minyak ikan yang tulen dan pekat, proses penyulingan bermolekular ini telah dibangunkan secara eksklusif oleh Shaklee.

 

Dalam sulingan pertama, suhu dan jangkamasa takat didih dikawal untuk melindungi kualiti minyak ikan.

Dalam sulingan kedua pula, haba dikurangkan untuk meminimumkan degradasi EPA/DHA terhadap haba. Proses ini menghalang pembentukan lemak trans yang bahaya kepada badan kita.

Dalam sulingan ketiga iaitu sulingan suhu rendah menyingkirkan plumbum, merkuri, kadmium, PCB, dioxin dan bahan pencemar yang lain yang sering dijumpai dalam minyak ikan.

 

Seronok bila tahu supplement masuk dalam badan kita benar-benar selamat. Yelah, kita ambil supplement setiap hari sepanjang hayat kita. Sudah tentu kita kena pastikan ianya selamat.

 

Lagi satu, Omega Guard yang kita ambil ni benar-benar tulen (mengandungi 7 jenis asid lemak omega-3 termasuk EPA & DHA). Bila ianya tulen, ia ianya lebih berkesan.

 

Mesti rasa ralat kan bila ambil minyak ikan untuk kurangkan kolestrol LDL tetapi bila buat check up, keputusan tetap sama 😢

 

Sebab tu penting kena ambil minyak ikan yang betul-betul tulen.

 

So pastikan ianya Omega Guard, baru beli 👌

 

Ok, whatsapps saya 0199873721 untuk order ye.

 

Salam sayang,

signature

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge