Tidak menyerah sebelum kalah


Tidak menyerah sebelum kalah

Assalamualaikum w.b.t

Asyik cerita pasal produk pun tak seronok jugak sebabnya Shaklee bukan sekadar produk. Ianya lebih kepada philosophy kehidupan.

Orang cakap bila guna produk, baru jatuh cinta dengan Shaklee. Bila dah guna produk Shaklee, dah rasa keberkesanannya, dah rasa best, baru lah tahu siapa Dr Forrest C Shaklee , pengasas syarikat supplement terbaik di dunia.

DrShaklee1915

Tidak menyerah sebelum kalah

Saya rasa itulah kata-kata yang sesuai diberikan kepada ibu bapa Dr Forrest C Shaklee. Beliau dilahirkan pada  November 1894 in Carlisle, Iowa. Sejurus beliau dilahirkan, beliau disahkan menghidapi penyakit batuk kering (tuberculosis) dan doktor menjangkakan beliau mungkin  tidak mampu hidup selepas 8 tahun.

drshakleelegacyppt-150521184326lva1app6891-6-638

Selama beberapa minggu, beliau terbaring di atas katilnya yang dibuat dari kayu cedar oleh bapanya. Ibunya enggan berputus asa, percaya kepada kuasa Tuhan dan alam semulajadi. Ibunya tidak berputus harap. Ibunya mengurut lembut badan kecil Forrest dengan minyak dan ramuan herba. Selagi Forrest bernafas, ibunya mempunyai harapan. Ibu Forrest memasukkan beberapa herbal brew dalam pemakanan Forrest yang dipelajari dari ibu dan neneknya. Beliau enggan menerima waran kematian anaknya.

Keluarga Shaklee berpindah dari kawasan perlombongan arang batu Carlisle yang berdebu asap hitam itu ke bahagian utara Iowa.  Mereka percaya satu-satunya rawatan untuk penyakit batuk kering ialah udara yang sihat, makanan yang sihat dan rehat yang cukup.  (It makes sense, right?)

Akhirnya Forrest berjaya duduk dari pembaringannya pada usia 4 tahun! Kebanyakan masa kanak-kanak beliau dihabiskan dengan memerhatikan alam semulajadi. Beliau mendapati bahawa binatang mendengar suara alam tetapi manusia selalu lupa.

  • Bersambung

Apa yang saya ingin tekan di sini bahawa ibu bapa memainkan peranan yang sangat penting dalam perkembangan anak-anak. Cuba lihat ibu bapa Dr Forrest C Shaklee yang tidak menyerah pada takdir dan berpindah ke kawasan yang lebih segar, sihat dan semulajadi untuk kesihatan keluarga mereka amnya.

Kasih sayang ibu bapa melebihi segala-galanya. Berfikiran positif dan sentiasa memberi harapan antara satu sama lain.

Mereka percaya bahawa alam semulajadi adalah terbaik untuk mereka dan mereka tinggalkan kawasan perlombongan arang batu yang sebelum ini menjadi sumber ekonomi keluarga mereka. Inilah yang membentuk peribadi anak mereka Dr Forrest C Shaklee yang akhirnya terkenal dengan philosophy Living harmony with Nature.

ORDER SHAKLEE?

CALL NURUL 019 987 3721

COD SAUJANA UTAMA & SHAH ALAM

SID yang anda cari,

signature

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge